Zorg - Koepel/NGO

Een levend jaarverslag

Hoe zorg je ervoor dat je verhaal op het netvlies blijft?

North Star Alliance

Hoe blijven we op het netvlies van onze stakeholders?

North Star Alliance (NSA) verleent basisgezondheidszorg aan vrachtwagenchauffeurs en andere ‘mobile workers’. Hun klinieken zijn gehuisvest in de karakteristiek blauwe containers langs doorgaande routes in 13 landen in Oosten Zuid-Afrika. NSA is sterk afhankelijk van zijn uitgebreide network aan overheden, bedrijfsleven en andere NGO’s. Hoe zorgen we ervoor dat zij ons blijven helpen?

Onze oplossing

Tijd voor een nieuwe impuls aan het concept dat we 4 jaar eerder al hadden neergezet waarbij storytelling werd geïntroduceerd ter ondersteuning van droge cijfers:

  • We bedachten een nieuw social mediaconcept, passend bij de organisatie: ‘When perspectives unite’.
  • We ontwikkelden een gedeconstrueerd, levend jaarverslag. Geen dikke brochure meer, maar een set met infographics in verschillende formaten. Van hand-outs in A4 tot grote posterformaten in A0 waarmee een tentoonstelling gemaakt kan worden.
  • Een onderscheidende aanwezigheid op de AIDS2018 conferentie in de Rai in Amsterdam. Hiervoor ontwierp Synsation een tentoonstellingsmuur, signs, handouts, uitnodigingen, buttons en een VR-viewer voor een 360-movie.
  • Tegelijkertijd kreeg de huisstijl een verfijning die werd toegepast op alle verschillende middelen.

Het resultaat

Het nieuwe concept gaf een vernieuwd platform aan alle betrokkenen, van geholpen patiënten tot trotse medewerkers. Het jaarverslag droeg bij aan het verstevigen van het draagvlak van NSA. Het was een stuk makkelijker verteerbaar en gaf stakeholders snel inzicht en overzicht in de activiteiten van NSA.

Copy Theme – Visuele Identiteit - Fotografie Selectie – Iconen – Social Media Concept – Posters – Exhibition Booth – Handout – VR-Viewer – Uitnodiging – Buttons – Infographics

Deel deze case:

case 1 case 2
case 3 case 4 case 5 case 6 case 7 case 8

ANDERE OPLOSSINGEN

Een medicijn voor een betere positionering

Rebranding van beslissingsondersteunende software

{{ 'media-1a' | translate }}

{{ 'media-1a' | translate }}

{{ 'media-1b' | translate }}